Houtrotrenovatie

Houtrotrenovatie wordt regelmatig toegepast voor het buitengeveltimmerwerk. Het is een techniek waarbij het hout gerenoveerd wordt met epoxyharsen en –lijmen in plaats van het vervangen van bv dorpels of kozijnen.

De laatste jaren is de kwaliteit van deze epoxyproducten sterk verbeterd en wordt het met bewezen succes op tal van manieren toegepast. Er zijn een drietal hoofdmanieren van toepassing: Pastavullen, lamineren en deelvervangen.

Pastavullen

Voor de kleine reparaties in hoekverbindingen of verstekken, wordt er in de meeste gevallen gebruik gemaakt van pastavullen. Door frezen of zagen wordt het aangetaste hout volledig verwijderd tot er gezond hout over is, daarna wordt er een primer aangebracht voor een goede hechting en om de zuigende ondergrond te isoleren. Het geheel kan dan opgevuld worden met de pasta, hierna kan het geheel afgeschuurd worden en geschilderd.

Lamineren

Lamineren wordt vaak gebruikt bij wat grotere reparaties. Hier wordt het aangetaste deel weggezaagd en opgevuld met een passend soort hardhout. Door zagen wordt het aangetaste hout volledig verwijderd tot er gezond hout over is, daarna wordt er een primer aangebracht voor een goede hechting en om de zuigende ondergrond te isoleren.. Het verwijderde gedeelte wordt met nieuw hout met pasta verlijmt en opmaat terug geplaatst. Hierna kan het geheel afgeschuurd worden en geschilderd.

Deelvervangen

Deelvervanging wordt gebruikt bij grote reparaties. Bijvoorbeeld als een onderdorpel voor de helft vervangen moet worden, omdat deze zodanig is aangetast dat een pasta vulling of lamineren niet meer mogelijk is. Zo kunnen ook raam roedes of stukken kozijn vervangen worden Hier wordt het aangetaste deel weggezaagd en opgevuld met een passend soort hardhout. Door zagen wordt het aangetaste hout volledig verwijderd tot er gezond hout over is, daarna wordt er een primer aangebracht voor een goede hechting en om de zuigende ondergrond te isoleren.. Het verwijderde gedeelte wordt met nieuw hout met pasta verlijmt en opmaat terug geplaatst. Hierna kan het geheel afgeschuurd worden en geschilderd.

BelMijTerug
offerteaanvraag
Werkwijze
  • Snel een offerte
  • Nachtschilder
  • Particulier en zakelijk
  • Jarenlange ervaring
Contact

De Schilderscombinatie is de hele dag bereikbaar